wtorek, 12 lutego 2008

Kozi twarożek z zielona pieruszka i papryczka z Espelette

Do naszej kuchni nadal nie można wejść... Od tygodnia wykańczają ją malarze. Skończy się tym, że szybciej wykończę się ja, niż oni wykończą kuchnie...
Aby, pomimo przedłużającego się w nieskończoność remontu, zjeść coś zdrowego, szybkiego i nieskomplikowanego, przygotowałam nasz ulubiony kozi twarożek.



Porcja dla 2 osób:
1 kozi twarożek (około 200gr)
1 łyżka oliwy
szczypta papryczki z Espelette
kilka listków zielonej pietruszki

Przygotowanie:
Poszatkowane liście zielonej pietruszki wymieszać z oliwą i papryczką. Zalać tak przygotowanym sosem twarożek. Odstawić na pół godziny, aby smaki się przegryzły.

Smacznego:)


RECETTE EN FRANÇAIS: Chèvre frais au persil plat et piment d'Espelette

3 komentarze:

  1. kocham kozi ser wiec chetnie sprobuje rowniez z espelette ;)

    OdpowiedzUsuń
  2. Witam po raz pierwszy
    Takie proste a na pewno przepyszne. Kozi ser uwielbiam od pierwszego spróbowania ale o papryczkach nie pomyślałam. Aż ślinka cieknie....zdecydowanie przepis do szybkiego przetestowania

    Pozdrawiam serdecznie

    OdpowiedzUsuń
  3. Papryczka (niekoniecznie Espelette ;)) uwydatnia, imho, smak koziego twarożku. Zachęcam do spróbowania :)

    Pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń