tag:blogger.com,1999:blog-5351087802619394326.post5058776282133929531..comments2024-03-15T09:23:06.125+01:00Comments on ...et si vous veniez manger chez nous?: Torta di mandorle all'aranciaAnonymoushttp://www.blogger.com/profile/05560288338353428385noreply@blogger.comBlogger22125tag:blogger.com,1999:blog-5351087802619394326.post-73438486934863411102011-10-31T10:02:14.812+01:002011-10-31T10:02:14.812+01:00ANONIMIE,
jakimś innym likierem o smaku pomarańczy...ANONIMIE,<br />jakimś innym likierem o smaku pomarańczy - np. Cointreau. <br />Można go również pominąć :)Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/05560288338353428385noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5351087802619394326.post-47157345781420578502011-10-26T20:34:48.991+02:002011-10-26T20:34:48.991+02:00Czym można zastąpić Grand Marnier?Czym można zastąpić Grand Marnier?Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5351087802619394326.post-17918609775567065142009-12-08T15:57:42.973+01:002009-12-08T15:57:42.973+01:00Anoushka, bede polowac, o wierz mi. teraz to sobie...Anoushka, bede polowac, o wierz mi. teraz to sobie mowie, ze bylam glupia i nie wykorzystalam na maksa mozliwosci Izraela, no ale tez nie da sie zjesc (nazrec:) tych owocow na zapas :-)buruuberiihttps://www.blogger.com/profile/12870061260723803458noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5351087802619394326.post-3861272680504389242009-12-08T11:51:23.305+01:002009-12-08T11:51:23.305+01:00Wyglada pieknie, tak mieciutko i puszyscie :) Zjad...Wyglada pieknie, tak mieciutko i puszyscie :) Zjadlabym teraz kawaleczek tego pysznego ciasta :) <br /><br />Zapisuje przepis. Zamierzam zrobic to ciasto w wersji cytrynowej :))<br /><br />Pozdrawiam cieplutko.majkahttps://www.blogger.com/profile/12086860387467715981noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5351087802619394326.post-83202513941771323472009-12-07T20:59:25.048+01:002009-12-07T20:59:25.048+01:00FELLUNIU,
jak już wypróbujesz, to daj znać czy sma...FELLUNIU,<br />jak już wypróbujesz, to daj znać czy smakowało :)<br /><br />MAŁGOSIU,<br />jak najbardziej ;) Ono właśnie jest takie puchowe. Aż sama się zdziwiłam, bo do tej pory wszystkie „torty di mandorle”, jakie przyszło mi spróbować, były dość zwarte. Myślę, że na konsystencję ciasta wpłynął fakt, że dodałam ubite białka, których w oryginalnym przepisie nie ma. A może po prostu farta miałam... ;DAnonymoushttps://www.blogger.com/profile/05560288338353428385noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5351087802619394326.post-71935003342178566852009-12-07T19:55:55.094+01:002009-12-07T19:55:55.094+01:00Anoushko, czyli rozumiem, że to Twoje awaryjne cia...Anoushko, czyli rozumiem, że to Twoje awaryjne ciasto? :) Jak na awaryjne, co to w chwilę się robi - to wygląda niesamowicie lekko, niemal puchowo. Ono naprawdę takie, czy to tylko "magia zdjęcia"? :)Małgośhttps://www.blogger.com/profile/17418763715814906944noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5351087802619394326.post-72391467956400216202009-12-07T17:41:00.842+01:002009-12-07T17:41:00.842+01:00To ciasto wygląda na niewiarygodnie puszyste, będę...To ciasto wygląda na niewiarygodnie puszyste, będę musiała go wypróbować, oczywiście w obu wersjach :)felluniahttps://www.blogger.com/profile/16921397018661042203noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5351087802619394326.post-48477214014407814712009-12-07T09:10:01.553+01:002009-12-07T09:10:01.553+01:00LO,
:). Takie ciasta są niewątpliwie bardzo atrakc...LO,<br />:). Takie ciasta są niewątpliwie bardzo atrakcyjne... szczególnie gdy za oknem zimno, mokro i wietrzenie ;)<br /><br />AGNIESZKO,<br />piękna nazwa :) Masz rację! Ten migdałowy placek bardzo przypomina nasz biszkopt. Bardzo się cieszę, że ciasto Ci smakowało!<br /><br /><br />Życzę wszystkim miłego tygodnia!Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/05560288338353428385noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5351087802619394326.post-19811463315594983922009-12-06T16:37:19.708+01:002009-12-06T16:37:19.708+01:00Ciasto nie tylko piękne ale i bardzo dobre. Nazwę ...Ciasto nie tylko piękne ale i bardzo dobre. Nazwę je chyba na własny użytek:"biszkoptowe niebo" :) Zrobiłam dziś na Mikołajki i zapachniało Świętami (wersja pomarańczowa, bez likieru ze względu na dzieci, ale na Święta zrobię dwie wersje.A.https://www.blogger.com/profile/01635662673200382603noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5351087802619394326.post-8430151224330914492009-12-06T09:23:20.043+01:002009-12-06T09:23:20.043+01:00Nie dziwię się, ze zjedliście sami. Bardzo podoba ...Nie dziwię się, ze zjedliście sami. Bardzo podoba mi się ciasto ze składników, które w domu są zawsze.lohttps://www.blogger.com/profile/08823820141318694474noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5351087802619394326.post-20019210965301380582009-12-03T12:41:01.754+01:002009-12-03T12:41:01.754+01:00ANONIMIE,
ja bym nie ryzykowała. Ciasto jest dość ...ANONIMIE,<br />ja bym nie ryzykowała. Ciasto jest dość ciężkie ze względu na zawartość migdałów i w keksówce nie wyrośnie tak ja powinno. Możesz upiec w formie na tartę :)<br /><br />ANIU,<br />masz rację, na te 40 minut trzeba sobie znaleźć bardzo absorbujące zajęcie ;)<br /><br />MONIKO,<br />Daj znać jak smakowało!<br /><br />BASIU,<br />:D Prawda, że jest świetna? Ta książka, to prawdziwa kopalnia wiedzy!<br /><br />Może teraz, w okresie świątecznego obłędu, owoce pasiflora pokażą się na praskim rynku? Udanego polowania :*<br /><br />TILI,<br />dziękuję. Powiem Ci jednak, że ni tylko takie... ostatnie ciasto z dynia miało koncertowy zakalec :DAnonymoushttps://www.blogger.com/profile/05560288338353428385noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5351087802619394326.post-31774095795495184232009-12-03T08:17:14.419+01:002009-12-03T08:17:14.419+01:00Żabko, ja się nie dziwię, że masz ochotę na coś sł...Żabko, ja się nie dziwię, że masz ochotę na coś słodkiego, jak takie ciacha pieczesz :) Pięknie się prezentuje i ten "nadgryziony" kawałek - bardzo sugestywny :)Tilianarahttps://www.blogger.com/profile/07002725078008894773noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5351087802619394326.post-45953602485579346972009-12-03T00:26:55.581+01:002009-12-03T00:26:55.581+01:00Anushko, wiesz juz sie zmartwilam ze przyjdzie mi ...Anushko, wiesz juz sie zmartwilam ze przyjdzie mi kupowac kolejna ksiazke, a z czytaniem tych co mam nie nadarzam, i patrze sobie a tajemnicze z pozoru "La Cuillère d'argent", to moj ulubiony "Silver Spoon" - kamien spadl mi z serca :-)<br /><br />Wiesz, ja znow bede o podobienstawach, ale nie da sie uniknac, bo cytryne wspominasz - to ciast wyglada i brzmi oblednie, mnie juz ujelo sama nazwa, ale jak widze zdjecie, to wiem ze blizej mi do upieczenia, chociaz mam tu cytryn i pomaranczy moc, czego o passiflorze nie da sie powiedziec :D<br /><br />Usciski sle!<br /><br />PS. Wczesniej czy pozniej passiflore upoluje w wiekszej ilosci niz 3 owoce dotepne w najwiekszym praskim sklepie :-)buruuberiihttps://www.blogger.com/profile/12870061260723803458noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5351087802619394326.post-37029591673657877022009-12-02T22:55:49.840+01:002009-12-02T22:55:49.840+01:00No i teraz mam dylemat - upatrzyłam sobie już inny...No i teraz mam dylemat - upatrzyłam sobie już inny przepis na ciasto "na niedzielę" a tu takie cudo.. Oj bo będą dwa ciasta :D<br />Pozdrawiam serdecznie :)))Monikahttps://www.blogger.com/profile/09156411852105702494noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5351087802619394326.post-80778963763161802262009-12-02T22:21:48.182+01:002009-12-02T22:21:48.182+01:00OJ, oj, ale jednak te 40 minut trzeba czekać, to i...OJ, oj, ale jednak te 40 minut trzeba czekać, to istna męczarnia ;)<br /><br />Smakowicie się prezentuje to ciacho. Też bym wsunęła połowę...Ania Włodarczyk vel Truskawkahttps://www.blogger.com/profile/16617994335563394183noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5351087802619394326.post-18710011208415837012009-12-02T22:08:19.633+01:002009-12-02T22:08:19.633+01:00ciasto wyglada super, czy mozna je upiec w keksowc...ciasto wyglada super, czy mozna je upiec w keksowce?Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5351087802619394326.post-77117472430988519662009-12-02T15:39:15.002+01:002009-12-02T15:39:15.002+01:00MAJANO,
ono nie tylko fajnie wygląda, ono też fajn...MAJANO,<br />ono nie tylko fajnie wygląda, ono też fajnie smakuje. I robi się w pięć minut, więc jak najbardziej nadają się na ciasto "tu i teraz" ;)<br /><br />DZIWNOGRAJ,<br />dziękuję :) Kolor to zasługa jaj od wolnych kur ;) A na konsystencję wpłynęły ubite białka, których nb w oryginalnym przepisie nie ma. IMHO bez nich to tym ciastem można się udusić ;)<br /><br />MICHO,<br />chętnie kiedyś wypróbuję Twoją wersję:)<br />Problem w tym, że tutaj do wczoraj wieczory nie były chłodne. Wczoraj spadł śnieg i dziś musieliśmy skrobać samochód... Nic to! dziś wyskaczę na hip hopie nadwyżkę kalorii z ciasta ;)<br /><br />BEA,<br />cytrynowe ciasta zawsze uważałam za najlepsze... Moje zdanie nie jest jednak obiektywne, gdyż od cytryn jestem silnie uzależniona ;) W wypadku tego ciasta mam poważny dylemat ;)<br /><br />GOSIU,<br />proste jak budowa cepa. I nawet bez zakalca ;)<br /><br /><br />Pozdrawiam wszystkich bardzo, bardzo serdecznie!Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/05560288338353428385noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5351087802619394326.post-46599323436756368932009-12-02T15:25:18.802+01:002009-12-02T15:25:18.802+01:00ciezki bylby wybor i pewnie padloby na oba :) :) p...ciezki bylby wybor i pewnie padloby na oba :) :) pysznie wyglada,proste,a zarazem takie odswietne :)<br />Pozdrawiam :)Gosiahttps://www.blogger.com/profile/11080169821871219831noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5351087802619394326.post-12807049962187917072009-12-02T14:54:24.717+01:002009-12-02T14:54:24.717+01:00No wlasnie, tez nie wiem ktora wersja lapsza ;) Ta...No wlasnie, tez nie wiem ktora wersja lapsza ;) Takie ciasta swietnie smakuja mi i w pomaranczowej, i w cytrynowej wersji. Zawsze smakuja :)<br /><br />Pozdrawiam!Beahttps://www.blogger.com/profile/10882569034390518741noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5351087802619394326.post-90820848625333801722009-12-02T14:35:35.265+01:002009-12-02T14:35:35.265+01:00Rzeczywiście na zdjęciu kawałek ciasta wygląda jak...Rzeczywiście na zdjęciu kawałek ciasta wygląda jak wata cukrowa albo cytrynowa pianka.<br />Sam mam przepis na podobne ciasto, do zrobienia w ostatniej chwili, moje jednak jest waniliowe. W połowie czasem robi się kakaowe.<br /><br />Nie ma to jak sobie dogadzać w chłodne, jesienne, bezzsłoneczne wieczory:)Michhttps://www.blogger.com/profile/10868779314262362556noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5351087802619394326.post-45687152181839256902009-12-02T14:32:41.009+01:002009-12-02T14:32:41.009+01:00Przepiękne jest to ciasto! na prawdę mnie zachwyci...Przepiękne jest to ciasto! na prawdę mnie zachwyciło! Szczególnie tym kolorem i konsystencją. Wygląda jak słoneczna wata cukrowa. Jak na nie widze to mam na nie ochotę ;) Tu i teraz!Dziwnograjhttps://www.blogger.com/profile/07303264811985274006noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5351087802619394326.post-88104454106993334652009-12-02T14:05:19.576+01:002009-12-02T14:05:19.576+01:00Oj, znam skądś taką ochotę na coś słodkiego -ciast...Oj, znam skądś taką ochotę na coś słodkiego -ciasto tu i teraz, natychmiast ;) <br />Wspaniałe jest to Twoje ciasto Anoushko :) Ma takie składniki,że natychmiast zjadłabym wieeelki kawałek.<br />Cudowne zdjęcia :)<br />Pozdrawiam ciepło:)Majanahttps://www.blogger.com/profile/12478605645881880880noreply@blogger.com